18:30

Ervalla SK

Referat: Frövi IK - Ervalla SK

Storseger för Frövi IK i derbymatchen mot Ervalla SK i Myresjöhus cup
FIK började matchen med en bonusstraff, Ludde fick förtroendet och stegade fram mot 11m punkten och satte bollen stenhårt i ena hörnet medans ESK-målvakt lurades åt andra hörnet, 1-0. I matchen 3 spelminut rullar vi upp ett skolboksanfall där 4 spelare (Oscar, Rasmus, Jonas och Filip) är inblandade i ett härligt direktspel innan bollen hamnar ute på högerkanten där Filip lägger ett inlägg mot Anton som elegant nickar in 2-0. ESK är inget dåligt lag och är ett lag som satsar hårt i årets seriespel och många har ESK som seriefavoirter i länets 6:a. ESK kommer igen efter vårt spelmål och rullar upp ett bra anfall i minut 7 där bollen tillslut hamnar hos en spelare inne i straffområdet som förvaltar läget med att reducera, 2-1. Johannes prövar lyckan med ett skott i 14:e spelminuten men skottet gör över, Två minuter senare visar Ludde bra takter då han räddar ett skott från ESK. Minuten senare visar klockan 17 och då får Wille bollen på vänsterkanten och Wille ser att Johannes finns på högerkanten så crossbollen kommer till Johannes som spelar vidare till Runa som förvaltar en fin framspelning med att göra 3-1 inne i straffområdet. ESK vill inte vika ned sig utan försöker stå upp och spela sitt spel och man får b la till ett skott mot Ludde i minut 18 men Ludde är säker och håller skottet. Ungdomsspelaren Anton kommer med fart på vänsterkanten när klockan visar 24 minuter och vrickar bollen vidare till Runa som får ett toppenläge men ESK-målvakt räddar. Minuten senare får vi ytterligare en bra chans men bollen till Johannes kommer inte fram - synd då det var ett väldigt bra läge! I spelminut 26 kommer en spelare hos gästerna loss i anfallet men Ludde är vaken och rusar ut och avväpnar. Med kvarten kvar av första hittar Rasmus fram med en macka till Runa som kommer loss inne i straffområdet men ett ESK-ben är emellan. Med 5 minuter kvar av första tar Anton ett snabbt inkast som hittar Runa som skarvar vidare till Johannes som trycker iväg en vänsterbössa med målvakt räddar. i 45:e minuten får Johannes ett bra skottläge men bollen går över.
3-1 i halvtid
Direkt i andra halvlek märker man att ESK pratat ihop sig och vill komma ifatt med starta i högt tempo och man får med sig en frispark i första spelminuten i andra halvlek en bit upp på högerkanten men frisparken blir resultatlös. FIK spelar utan respekt mot ESK i andra och tror på sin spelidé och det ger resultat i 49:e spelminuten då 4-1 kommer efter att Burin hittat fram till Runa som skarvade vidare till Johannes som inne i boxen säkert satte bollen i nät. Två minuter senare är Johannes framme igen och denna gång kommer chansen via ett inlägg från Rasmus men nicken tar i ribban. I spelminut 54 får vi med oss en hörna efter ett spelövertag. Hörnan som kommer från vänster slås in mot mål och i andra vågen får Burin bollen och skottet som kommer från straffområdslinjen sitter i målvaktens högra hörn 5-1. ESK försöker men hänger inte med FIK i andra och kommer någon chans är Ludde alltid med i FIK:s mål. i Spelminut 59 kommer Oscar från backposition och väggspelar sig igenom ESK men hindras i avslutet men bollen hamnar hos Johannes som lyfter bollen mot ett tomt ESK-mål men bollen smiter precis utanför - väldigt nära. Kalle E kommer loss på vänsterkanten när klockan visar 62 minuter och Kalle spelar vidare till Runa som går förbi en ESK-spelare men inne i straffområdet får utrusande målvakt på en hand. I spelminut 63 får Rasmus på en drömträff och helvolleyn sitter helt utan chans för ESK-målvakt och det står 6-1 på resultattavlan. Vi fostsätter att skapa chanser och ESK hänger inte med i Frövis tempo. men det dröjer till spelminut 89 innan det rasslar i nätet igen och det är Runa som gör 7-1 efter att ha blivit frispelad av Gurra.
Vi vinner rättvist och ger beröm till hela laget där dagens trupp bestod av 17 spelare, där samtliga fick speltid och bidrog på ett positivt sätt.